طبیعت و خواص دانه ها،میوه هاوسبزیجات
--------------------
دانه ها با طبیعت سرد
ارزن : این دانه طبیعت سرد و خشک دارد ، این دانه ،دانه ایست قلیائی وسرشار از ویتامین و پروتئین است ،این دانه منبع غنی از ویتامین برای پرنده است پس بهتر است در تمامی فصول سال این دانه را در دستور غذائی داشته باشیم
تخم کاهو : این دانه نیز طبیعتی سرد دارد ودارای املاح معدنی بوده و خاصیت تمییز کنندگی دستگاه گوارشی دارد . این دانه را می توان داروئی برای انگل روده نیز به حساب آورد .
تخم کلم قمری : طبیعتی سرد دارد و دارای املاح معدنی مفید بوده و یک پاک کننده موثر دستگاه گوارشی است .
تخم اسفرزه : دارای طبیعت سرد بوده و دارای املاح معدنی و سرشار از ویتامین است .
تخم كاسنی : برطرف كننده تشنگي ،حرارت بدن و زياد كننده مستي .طبيعتي سرد دارد.
دانه ها با طبیعت گرم
تخم کتان : این دانه طبیعت گرم دارد وحاوی انواع ویتامین ها و کربو هیدرات ها و املاح معدنی می باشد . این دانه خاصیت داروئی برای پرنده دارد و باعث بر طرف شدن آسم و سرماخوردگی است .
کافشه : کافشه نیز طبیعتی گرم داشته. دانه ای است با درصد چربی بالا که بیشترین مصرف آن در فصل جوجه کشی می باشد. مصرف بیش از حد آن می تواند باعث ناراحتی هایی مثل ، جوش زدن کف پای جوجه ها بشود .مقدار مصرف آن بطور متوسط روزانه حدود یک دوم شستی برای یک جوجه است.
دان سیاه ( نیجر ) : نیجر یا همون دان سیاه دانه ای با طبیعت بسیار گرم و پر چرب میباشد..
تخم شلغم : این دانه طبیعت گرم دارد و سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی می باشد . مصرف این دانه در زمستان بسیار مفید است .
تخم منداب : طبیعت گرم دارد و سرشار از املاح معدنی بوده .
تخم گشنیز : این دانه نیز طبیعت گرم دارد و اشتها آور است وبرای درمان پرنده های ضعیف بسیار مفید است (پرنده هائی که سینه خود را باخته اند و اصطلاحا سینه کاردی شده اند)این دانه نیز ضد انگل میباشد .
شاهدانه : این دانه طبیعت بسیار گرم دارد جزء دانه های چرب نیز محسوب می شود وباعث افزایش تحرک و مستی در پرنده می شود استفاده نا به جا از این دانه بسیار خطرناک است پس بهتر است با توازن خاص مصرف شود .
دانه ها با طبیعت معتدل
تخم چغندر : این دانه دارای طبیعت معتدل بوده و سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی استgaga