سیر، با نام علمی Allium sativum، یک گیاه رایج است که در سراسر جهان به عنوان غذا استفاده میشود. از زمانهای باستان، سیر برای درمان انواع بیماریها و مشکلات انسانی مورد استفاده قرار گرفته است و حتی به آن خواص جادویی برای دفع ارواح شیطانی نسبت دادهاند. در واقع، زمانی تصور میشد که سیر برای دفع خونآشامها ضروری است. در زمانهای مدرنتر، استفاده از سیر به موضوع تحقیقات در پزشکی انسانی تبدیل شده است. گزارشها نشان میدهند که سیر دارای خواص حشرهکشی، ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدتومور است، همچنین میتواند سطح قند و چربی خون را کاهش دهد و از ایجاد پلاکهای خطرناک که باعث انسداد عروق و منجر به حملات قلبی و سکتههای مغزی میشود، جلوگیری کند. به نظر میرسد که علاقه عمومی به سیر در آلمان بیشتر باشد، جایی که محصولات سیر برای انسان بیشترین فروش را در بین تمامی داروهای بدون نسخه دارند. تأثیر سیر بر کبوترهای مسابقهای هنوز مورد بحث است، اما در اینجا چند حقیقت کلی درباره این گیاه از چند نشریه پزشکی و تغذیهای جمعآوری شده است.
ماده فعال اصلی سیر آلیسین است، یک ترکیب گوگردی که با تجزیه محصولات خود بوی خاصی تولید میکند. بو مربوط به حضور گوگرد است. وقتی حبهها خرد میشوند، آلیسین توسط عمل آنزیمها بر روی یک ماده شیمیایی پیشساز به نام آلیین تشکیل میشود. ترکیبات بیولوژیکی فعال دیگر مرتبط با آلیسین، مانند آجوئن نیز میتوانند از سیر استخراج شوند. تأثیرات مثبت حبههای تازه سیر نسبتاً قطعی به نظر میرسد، در حالی که اطلاعات برای محصولات تجاری مدرن به طور کلی چندان قانعکننده نیست. یکی از دلایل دشواری نشان دادن اثربخشی سیر این است که بسیاری از ترکیبات شیمیایی فعال در حبهها ممکن است در طول فرآوری از بین بروند. به عنوان مثال، حبههای خشک شده با دقت برش داده شده قدرت خود را حفظ میکنند، اما عصارهها یا روغنهای تهیه شده توسط تقطیر با بخار یا حلالهای آلی ممکن است فعالیت کمی داشته باشند. عصارههای سرد-پیر شده بو کمتری دارند و ممکن است بیشتر از فعالیت سیر را حفظ کنند. آلیسین در طی تقطیر با بخار برای تولید روغنهای فرار که در بسیاری از محصولات سیر استفاده میشود، تجزیه میشود. همچنین، محتوای آلیین در سیر طبیعی میتواند تا ۱۰ برابر متفاوت باشد. همچنین در مورد مسئله محصولات بدون بو سیر سردرگمی وجود دارد. برخی از آنها هیچ عطری ندارند، اما همچنین هیچ ماده فعال ندارند. برخی از محصولات فعال ممکن است بویی نداشته باشند، اما اگر آلیسین هنگام مصرف محصول آزاد شود، احتمال زیادی وجود دارد که بوی قابل تشخیصی وجود داشته باشد و بو یکی از مشکلات است. قدرت سیر به نظر میرسد که به تندیش بستگی دارد، یعنی بو. زمانی که سیر به پودرها یا قرصهای بدون بو خشک میشود، برخی از خواصی که ممکن است آن را در سلامتی مفید کنند از دست میدهد.
تقطیر تمام اطلاعات درباره سیر به چند بیانیه ساده بسیار دشوار است. با این حال، به نظر میرسد که هر چه دلیل استفاده از آن باشد، حبههای تازه منبع برتری برای مواد مهم سیر هستند. دیگر محصولات تجاری مانند پودرها یا روغنها ممکن است مفید باشند یا نباشند، زیرا فرآیندهای فرآوری ممکن است ترکیبات مؤثر را رقیق یا حذف کنند. اگر انتخاب دارید و اکثر ما داریم، حبههای سیر را از فروشگاه مواد غذایی خود بخرید و محلولهای تازه را به میزان نیاز تهیه کنید. با توجه به طبیعت حساس ترکیبات فعال مهم در سیر، به نظر میرسد که گرم کردن یا جوشاندن حبههای خرد شده بالای ۶۰ درجه سانتیگراد (به خاطر داشته باشید که آب در ۱۰۰ درجه سانتیگراد میجوشد)، ممکن است باعث از دست دادن عمده این مواد کلیدی شود. بر اساس این اطلاعات، منطقی است که تهیه محلولهای سیر در خانه نباید گرم شوند تا ترکیبات مهم در محلول حفظ شوند. آگاه باشید که آلیسین به راحتی به یک ترکیب فرارتر به نام دیآلیل دیسولفید تبدیل میشود، که به این معنی است که تأثیرات آن میتواند گذرا باشد.
آلیسین دارای خواص ضدباکتریایی شناخته شده است و گفته میشود که در غلظتهایی به کمی ۱:۱۲۵۰۰۰ (یعنی یک قسمت آلیسین به ۱۲۵۰۰۰ قسمت آب) مؤثر است. در مقایسه با پنیسیلین، گفته میشود که آلیسین فعالیتی حدود ۱٪ فعالیت پنیسیلین دارد. سیر رشد حدود دو دوجین نوع باکتری (از جمله Staphylococcus و Salmonella spp.) و حداقل ۶۰ نوع قارچ و مخمر را مهار میکند یا میکشد.
به عنوان پادشاه پرندگان مسابقه، با استفاده از تحقیقات مدرن و آگاهی علمی، میتوانید بهترین بهره را از استفاده از سیر برای کبوتران مسابقه ببرید. این ادامهی نکات کلیدی را برای شما فراهم میکند:
1. **استفاده از سیر تازه**: بهترین منبع سیر برای استفاده در مواد غذایی کبوتران، سیر تازه است. پژوهشها نشان دادهاند که عناصر فعال مانند آلیسین در سیر تازه حفظ میشوند و اثربخشی بیشتری دارند.
2. **تاثیرات ضد باکتریایی و ضد قارچی**: سیر به دلیل حاوی آلیسین با توانائی ضد باکتری و ضد قارچی قابل توجهی است. این ویژگی میتواند به کاهش احتمال ابتلا به عفونتهای باکتریایی در کبوترانها کمک کند.
3. **تاثیرات ضد التهابی**: آلیسین میتواند در کاهش التهابهای مختلف در بدن کبوترانها موثر باشد، که این موضوع میتواند به بهبود کلیت سلامت عمومی آنها کمک کند.
4. **تاثیرات ضداکسیدانی**: مواد موجود در سیر میتوانند به عنوان آنتی اکسیدانها عمل کنند و از خلافکاری آزادهای اکسیژنی در بدن کبوترانها جلوگیری کنند.
5. **تاثیرات مفید بر سیستم ایمنی**: سلنیوم و ژرمانیوم در سیر ممکن است به عنوان مواد معدنی مفید، سیستم ایمنی کبوترانها را تقویت کنند.
6. **استفاده از سیر در مقابله با انواع سرطان**: مطالعات حیوانی نشان دادهاند که ترکیبات سولفیدهای موجود در سیر میتوانند در پیشگیری از بروز برخی انواع سرطانها در کبوترانها موثر باشند.
7. **توجه به مقدار استفاده**: همانطور که ذکر شد، استفاده از سیر باید به مقدار مناسب و با دقت انجام شود، تا جلوگیری از واکنشهای نامطلوب مانند افزایش حساسیت یا اذیت شدن مخاط رودهها.
8. **تاثیرات منفی محتمل**: برخی از کبوترانها ممکن است به سیر حساسیت نشان دهند و برای آنها ممنوع باشد.
با رعایت این نکات، استفاده از سیر میتواند به بهبود کلیت سلامت و عملکرد کبوترانهای مسابقه کمک کند. با این حال، مهم است که قبل از استفاده، با وترینر خود درباره مقدار مناسب و شیوه استفاده مشورت کنید تا از بهترین نتایج برخوردار شوید.